Uskoplje.net

Pet19012018

Zadnja izmjenaUto, 15 Kol 2017 6am

Izdvojeni komentari!

Roberta Vilić - akademska slikarica

Uskoplje.net će vam u ovoj rubrici donositi razne informacije o uskopljanima koji stvaraju svoje karijere izvan Uskoplja ili u Uskoplju, a odabir biografija će biti sasvim slučajan!

Roberta Vilić rođena 1971. je hrvatska akademska slikarica porijeklom iz Uskoplja u Bosni i Hercegovini.

Matej Delač - Vratar

Matej Delač - VratarUskoplje.net će vam u ovoj rubrici donositi razne informacije o uskopljanima koji stvaraju svoje karijere izvan Uskoplja ili u Uskoplju kao i onima koji su preminuli, a osvjetlali obraz Uskoplja. Odabir biografija će biti sasvim slučajan!

Matej Delač rođen 20. kolovoza 1992. u Uskoplju je hrvatski nogometni vratar. U 2008. nastupao je za NK Inter Zaprešić.

SLIKE: Magdalena Kvesa - manekenka

SLIKE: Magdalena Kvesa - manekenkaUskoplje.net će vam u ovoj rubrici donositi razne informacije o uskopljanima koji stvaraju svoje karijere izvan Uskoplja ili u Uskoplju kao i onima koji su preminuli, a osvjetlali obraz Uskoplja. Odabir biografija će biti sasvim slučajan!

Magdalena Kvesa je 25-ogodišnja uskopljanka koja je odrsala u Uskoplju nakon čega je započela svoju karijeru u manekenstvu (top model) te je tako   počela mijenjati mnoge svjetske metropole u kojima i dan danas radi zbog opisa posla kojim se bavi.

Branko Mikulić

Branko MikulićUskoplje.net će vam u ovoj rubrici donositi razne informacije o uskopljanima koji stvaraju svoje karijere izvan Uskoplja ili u Uskoplju kao i onima koji su preminuli, a osvjetlali obraz Uskoplja. Odabir biografija će biti sasvim slučajan!

Branko Mikulić je iz Podgrađa kraj Uskoplja rođen 10.lipnja 1928 godine, a po zanimanju je bio ekonomist. U vremenu od travnja 1982 do 26. travnja 1984 Branko Mikulić je obnašao dužnost predsjednika SR Bosne i Hercegovine, a njega je naslijedio Milenko Renovica. Branko je bio istaknuti član stranke Saveza komunista Jugoslavije.

Josip Lebo - svećenik, profesor (Biografija i intervju)

Josip Lebo - svećenik (Biografija i intervju)Uskoplje.net će vam u ovoj rubrici donositi razne informacije o uskopljanima koji stvaraju svoje karijere izvan Uskoplja ili u Uskoplju kao i onima koji su preminuli, a osvjetlali obraz Uskoplja. Odabir biografija će biti sasvim slučajan!

Mr. Josip Lebo je rođen 13. siječnja 1963. godine u Gornjoj Ričici, župa Skopaljska Gračanica, općina Uskoplje (Gornji Vakuf). Osnovnu školu pohađao u Pavić Polju (općina Uskoplje) od 1969. te završio 1977. godine. Gimnaziju započeo u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zadru i u istoj maturirao 1981. godine. Filozofsko-teološki studij završio na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji u Sarajevu od 1981. do 1988. god.

Tomislav Šarić - pjesnik

Tomislav Šarić - pjesnikUskoplje.net će vam u ovoj rubrici donositi razne informacije o uskopljanima koji stvaraju svoje karijere izvan Uskoplja ili u Uskoplju kao i onima koji su preminuli, a osvjetlali obraz Uskoplja. Odabir biografija će biti sasvim slučajan!

Tomislav Šarić je iz Bistrice kraj Uskoplja rođen 22. kolovoza 1967 godine. Osnovnu i srednju školu pohađa u Uskoplju da bi nakon toga upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu i stekao titulu diplomiranog ekonomista. Danas živi i radi u Zagrebu, a također valja naglasiti kako se aktivno bavi pjesništvom i dobitnik je nekoliko značajnih nagrada.

Berislav Miloš - Trica, nogometaš

Berislav MilošUskoplje.net će vam u ovoj rubrici donositi razne informacije o uskopljanima koji stvaraju svoje karijere izvan Uskoplja ili u Uskoplju kao i onima koji su preminuli, a osvjetlali obraz Uskoplja. Odabir biografija će biti sasvim slučajan!

Berislav Miloš je bivši uskopaljski nogometaš, danas poznatiji pod nadimkom Trica, rođen je rođen 15. travnja 1976. U karijeri je nastupao za HNK Sloga Uskoplje, NK Široki Brijeg, NK Jedinstvo Bihać i HŠK Zrinjski Mostar. Važno je napomenuti da je Trica prvi strijelac za HŠK Zrinjski u nekom od europskih natjecanja, točnije u Intertoto kupu 2000. godine. Kroz svoju nogometnu karijeru je igrao na poziciji napadača.