Uskoplje.net

Pet19012018

Zadnja izmjenaUto, 15 Kol 2017 6am

Izdvojeni komentari!

Batuša

Batuša Uskoplje Gornji Vakuf – Bosna i HercegovinaUskoplje.net će vam u ovoj rubrici donositi informacije o naseljima koja pripadaju općini GV-Uskoplje. Ukoliko imate želju napisati ponešto o naselju koje je u sklopu naše općine ili nadopuniti već objavljenu vijest možete nam svoje informacije poslati  klikom na OVAJ link ili ostaviti informacije u komentarima. Unaprijed Vam hvala!

 

Batuša je selo u Bosni i Hercegovini koje pripada općini Uskoplje i županiji Središnja Bosna. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine tu je živjelo 705 stanovnika dok je 1981. bilo 508, a 1971. tek 290. Struktura stanovništva koju smo pronašli govori kako su Hrvati bili nadpolovična većina sve do 1991. godine kada primat preuzimaju Muslimani dok su se ostale nacionalnosti manjina.

Struktura stanovništva od 1971.-1991.  je bila sljedeća:

Batuša Uskoplje Gornji Vakuf – Bosna i Hercegovina

Batuša je vrlo bitno naselje u povijesti za Uskoplje jer svjedoči još od vremena Ilira da je Uskoplje bilo naseljeno mjesto. Isto tako valja napomenuti kako je Batuša uz još mnoga druga naselja u Uskoplju bila spaljena 4/5 srpnja 1993. godine. od strane Armije BiH, a Hrvati koji su tada živjeli (ukupno 282) u Batuši su protjerani od strane Gorana Čišića i Muslimana-Bošnjaka Bistrica.

Batuša se nalazi na 681 metru nadmorske visine s geografskim koordinatama 43° 56′ 40" SGŠ i 17° 34′ 36" IGD.

uskoplje.net

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove i mišljenja osobe koja ih piše, stoga portal Uskoplje.net ne preuzima nikakvu odgovornost za niti jedan komentar, nego isključivo osoba koja ih piše budući da se komentari automatski javno objavljuju.
Svi komentari koji vrijeđaju druge ljude (po spolu, vjeri, kleveti i sl.) se mogu prijaviti klikom na opciju "Prijavi Administratoru" u donjoj desnoj strani komentara gdje morate navesti Vaše ime i razlog zašto bi neki komentar trebao biti uklonjen. www.uskoplje.net

Sigurnosni kod
Osvježi