Uskoplje.net

Pet19012018

Zadnja izmjenaUto, 15 Kol 2017 6am

Izdvojeni komentari!

Slike: Fotografije Paloča

Iz eko udruge "Aurea Vranica" nam stižu prekrasne slike naselja Paloč kojeg je prekrio prvi ovogodišnji snijeg. Fotografije koje možete vidjeti na dnu članka pokazuju lijepu prirodu i dio gornjeg dijela Paloča, a članovi eko udruge "Aurea Vranica" preporučaju svim našim čitateljima i ljudima dobre volje šetnju i odmor na Podima iznad Paloča te kažu da imamo prelijepu prirodu u što se i sami možemo uvjeriti, ali nas posebno upozoravaju da je čuvamo.

 

Povijest Paloča

Na Paloču se nalaze ostaci srednjovjekovne nekropole (lokalitet Kamen) koju sačinjava 7 sandučastih i 3 pločasta stećka. Na Paloču su za vrijeme osmanske vlasti kulu imali Hadžibulići.

Ime Paloč najvjerovatnije potječe od latinske riječi palatium odnosno palatia što znači dvor. U 18. stoljeću Paloč se naziva Palača ili Palač.

 

Stanovništvo

 

Prema posljednjem popisu stanovništva nacionalni sastav iz 1991. godine, bio je sljedeći:


Ukupno stanovnika: 316
Hrvati - 297
Muslimani - 18
Jugoslaveni - 1

U nastavku pogledajte fotografije paloča.|A.Škegro|Uskoplje.net


Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje
Paloč Uskoplje

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove i mišljenja osobe koja ih piše, stoga portal Uskoplje.net ne preuzima nikakvu odgovornost za niti jedan komentar, nego isključivo osoba koja ih piše budući da se komentari automatski javno objavljuju.
Svi komentari koji vrijeđaju druge ljude (po spolu, vjeri, kleveti i sl.) se mogu prijaviti klikom na opciju "Prijavi Administratoru" u donjoj desnoj strani komentara gdje morate navesti Vaše ime i razlog zašto bi neki komentar trebao biti uklonjen. www.uskoplje.net

Sigurnosni kod
Osvježi