Uskoplje.net

Sub27052017

Zadnja izmjenaUto, 23 Svi 2017 4pm

Okolišna dozvola za Regionalnu deponiju je nezakonita!

Okolišna dozvola za Regionalnu deponiju je nezakonita!
Županijski sud Sarajevo je prihvatio tužbu Eko udruge „Gornjevrbaska eko dolina“ protiv Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Naime Federalno ministarstvo okoliša i turizma je sukladno zakonu moralo odbiti zahtjev za Okolišnu dozvolu, a ne privremeno prekinuti postupak i to iz razloga što investitor Regionalni centar za upravljanje otpadom d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, nije dostavilo traženu dopunu dokumentacije u zakonskom roku kao i druge nezakonosti i nepravilnosti koje osporavaju izdavanje okolišne dozvole za izgradnju regionalne deponije uz kućna vrata mještana, župne crkve i prirodna bogatstva Skopaljske Gračanice.

Opširnije...

Učenici OŠ Uskoplje osvojili prvo mjesto na natjecanju "Lijepa naša"

Lijepom našom 2017
11. svibnja 2017 godine je u Fojnici održano natjecanje "Lijepa naša" u kojem su sudjelovale sve škole iz naše županije koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Opširnije...

U subotu otvorenje kultnog rock kluba u Uskoplju!

U subotu otvorenje kultnog rock kluba u Uskoplju!
Caffe bar Saloon ponovno otvara svoja vrata u subotu, 29.travnja 2017.godine u 20.00 sati. Na otvorenju vas očekuje dobra atmosfera uz live svirku Taxi benda i Balkan Express-a.

Opširnije...

Snijeg u travnju prouzročio kolaps!

Snijeg u travnju prouzročio kolaps!
I Uskoplje je jutros, kao i većina ostalih dijelova BiH, osvanulo pod snijegom. Snijeg je napadao na nekim mjestima i preko 40 cm. Ove vremenske neprilike su posebno iznenadile vozače, ali i lokalne poljoprivrednike čiji su voćnjaci već procvjetali. Koliko će snijeg naštetiti voćkama raznog voća, tek će se vidjeti. No, prema najavama snijeg će padati do petka i strahuje se da će štete biti ogromne.

Opširnije...

Turnir u tucanju jaja!

Turnir u tucanju jaja!
Mladež HDZ-a BiH i Zajednica žena HDZ-a BiH organiziraju turnir u tucanju jaja pod nazivom "Uskrs u Uskoplju" koji će se održati 16. travnja 2017. godine.

Opširnije...

Natječaj za polaznike "Male škole" za djecu predškolskog uzrasta

Natječaj za polaznike
Javna ustanova Dječji vrtić „Zvončić“ Gornji Vakuf – Uskoplje raspisuje natječaj za prijem polaznika „Male škole“ za djecu predškolskog uzrasta koji će od rujna krenuti u školu.
Pripremna nastava će se izvoditi od 03.05.2017.godine do 30.06.2017.godine u periodu od 14.00 do 16.00 sati od ponedjeljka do petka.

Opširnije...