Uskoplje.net

Pet19012018

Zadnja izmjenaUto, 15 Kol 2017 6am

Izdvojeni komentari!

Velika Gospa naša nebeska zaštitnica

Uznesenje Blažene Djevice marije uskoplje, uskoplje.net"...Iz nebeskih sjajnih dvora pogledaj nas, Majko, sad, samo jedan pogled zgora baci, Majko, na naš jad..."

Velika Gospa je dan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Slavi se 15. kolovoza svake godine.

Opširnije...

Sretan Usrkrs!

Sretan Uskrs

Svim posjetiteljima portala uskoplje.net upućujemo iskrene čestitke povodom najvećeg kršćanskog bladgana - USKRSA!

Neka u svima nama Isus Krist uskrisi sve ono što je umrlo: ljubav, povjerenje, mir, toleranciju, bratoljublje, pobožnost, dobrotu, milosrđe, poštivanje, prihvaćanje, radost i uživanje!


SRETAN USKRS VAM ŽELI VAŠ
www.USKOPLJE.net

Vlč. Hrvoje Kalem postao doktor teologije

Vlć. Hrvoje Kalem postao doktor teologije
Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije Hrvoje Kalem obranio je 20. veljače 2017. na Teološkom fakultetu Papinskog sveučilišta Gregorijana u Rimu doktorsku disertaciju iz fundamentalne teologije naslovljenu La correlazione tra Vangelo, cultura e persona umana nella riflessione di Paul Tillich e Karol Wojtyła per un cristianesimo rilevante oggi (Korelacija između Evanđelje, kulture i ljudske osobe u misli Paula Tillicha i Karola Wojtyłe za relevantno kršćanstvo danas) izrađenu pod vodstvom prof. dr. sc. Carmela Dotola. U ispitnoj komisiji, uz mentora, bili su prof. dr. sc. Giuseppe Bonfrate kao cenzor, te Gabriel Mmassi kao predsjednik komisije. Ovom akademskom činu nazočili su doktorandova obitelj, preč. Bože Radoš, rektor Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu, svećenici studenti istoga Zavoda te drugih rimskih Zavoda, te prijatelji i gosti iz BiH, Hrvatske i Rima.

Opširnije...

[SLIKE] Proslavljena 106. obljetnica župe Skopaljska Gračanica

[SLIKE] Proslavljena 106. obljetnica župe Skopaljska Gračanica
U utorak, 31. siječnja 2017. godine, župa Srca Marijina Skopaljska Gračanica proslavila je 106. obljetnicu osnutka župe koju je upravo prije 106 godina ustanovio Sluga Božji dr. Josip Stadler, prvi vrhbosanski nadbiskup. Inače, prema svjedočenju povjesničara gosp. Ante Škegre, profesora povijesti na Povijesnom Institutu u Zagrebu, mjesto Skopaljska Gračanica, između Bugojna i Gornjeg Vakufa Uskoplja, prvi put se spominje 03. siječnja 1386. godine.

Opširnije...

Sretan Božić!

Sretan Božić
Sretan Božić želimo svim Uskopljacima, kao i čitateljima portala uskoplje.net iz domovine i svijeta. Želimo, Vama i Vašim najdražima mnogo sreće, blagoslov Isusa Krista i da ove najznačajnije blagdane provedete u miru, zdravlju, sreći, ljubavi i dobrom raspoloženju čineći dobra djela sa osmjehom na licu i zadovoljstvom u srcu. Ujedno, sretan put i povratak, svima onima koji su bilo gdje na putu jer je i za ove Božićne praznike u Uskoplje došlo dosta Uskopljana iz inozemstva.

Opširnije...

Svetkovina Svi sveti

Svi sveti u UskopljuDanas su Svi sveti koji se po kršćanskoj tradiciji slave dva dana u godini, 1. (Svi sveti) i 2. (Dušni dan) studenog pri čemu se vjernici posebno sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima. Rasporede misa možete vidjeti na župnim stranicama, a valja naglasiti kako je Dušni dan radni dok su Svi sveti neradni.

Opširnije...