Uskoplje.net

Pet19012018

Zadnja izmjenaUto, 15 Kol 2017 6am

Izdvojeni komentari!

[FOTO] Osvojena glavna nagrada na 16. Festivalu srednjoškolskog teatra BIH!

[FOTO] Osvojena glavna nagrada na 16. Festivalu srednjoškolskog teatra BIH!
Učenici srednje škole "Uskoplje" sudjelovali su na 16. Festivalu srednjoškolskog teatra BIH koji se održao 3. 4. i 5. svibnja u Živinicama. Od ukupno četiri nagrade SŠ Uskoplje osvojila je dvije glavne nagrade i to nagradu za najbolju predstavu u cjelini i nagradu za najbolju glavnu ulogu koju je ponijela naša učenica Jelena Visković.

Opširnije...

Mlakić povukao potpis s Deklaracije o zajedničkom jeziku

Mlakić povukao potpis s Deklaracije o zajedničkom jeziku
Josip Mlakić, hrvatski i bh. književnik i scenarist nedavno je potpisao Deklaraciju o zajedničkom jeziku rekavši kako je svoj potpis famoznom dokumentu dao jer je u BiH pitanje jezika pretvorilo u tupo oružje za mlaćenje po Drugima. Međutim, nakon što su u emisiji Pošteno FTV-a gostovali, jedan od inicijatora Deklaracije, srbijanski književnik Vladimir Arsenijević, ali i Željko Komšić, Mlakić je odlučio povući potpis.

Opširnije...

Koncert Rubinstein Klezmer Project

Koncert Rubinstein Klezmer Project
U sklopu manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, 8.travnja u 20.00 sati u Domu kulture u Uskoplju će vam se predstaviti Rubinstein Klezmer Project.

Opširnije...

[SLIKE] Božićni sajam prvi put u Uskoplju

Uskopljani po prvi put uživali u Božićnom sajmu
U organizaciji OO Mladeži HDZ-a BiH Uskoplje, ZŽ KKK OO HDZ-a BiH Uskoplje i Frame Uskoplje koji su svojim nesebičnim volonterskim radom doprinijeli da se božićni duh pojavi u Uskoplju, u nedjelju, 18. prosinca organiziran je 1. Božićni sajam u Uskoplju.

Opširnije...

Božićni sajam u Uskoplju

Uskoplje Božićni sajam
Pozivaju se svi izlagači na sudjelovanje na božićnom sajmu koji će se održati 18. prosinca 2016 godine u Gradskoj ulici. Sajam je izložbenog, prodajnog i humanitarnog karaktera. Na sajmu mogu sudjelovati udruge, obrti, društva, trgovci, umjetnici i ostali zainteresirani s ciljem promidžbe i prodaje.

Opširnije...

[SLIKE] Započele XX. USKOPALJSKE JESENI

Započele XX. USKOPALJSKE JESENI
U Centru za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf – Uskoplje, sinoć, 23. listopada započela je tradicionalna kulturna manifestacija – „Uskopaljske jeseni“, dvadeseta po redu. Pokrovitelji, općina Gornji Vakuf – Uskoplje, Ministarstvo znanosti, obrazovanja, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna,  Hrvatsko kulturno društvo Napredak, središnjica Sarajevo te mnogobrojni sponzori omogućili su uskopaljskom Napretku organizirati ovu jubilarnu  manifestaciju.

Opširnije...