Uskoplje.net

Pet19012018

Zadnja izmjenaUto, 15 Kol 2017 6am

Izdvojeni komentari!
Back Naslovna Vijesti Rubrike Vijesti Snijeg u travnju prouzročio kolaps!

Snijeg u travnju prouzročio kolaps!

Snijeg u travnju prouzročio kolaps!
I Uskoplje je jutros, kao i većina ostalih dijelova BiH, osvanulo pod snijegom. Snijeg je napadao na nekim mjestima i preko 40 cm. Ove vremenske neprilike su posebno iznenadile vozače, ali i lokalne poljoprivrednike čiji su voćnjaci već procvjetali. Koliko će snijeg naštetiti voćkama raznog voća, tek će se vidjeti. No, prema najavama snijeg će padati do petka i strahuje se da će štete biti ogromne.

Inače, najviše snijega je u visinskim predjelima, a prema izjavama građana nadležne službe ne čiste prometnice, pogotovo u seoskim predjelima.

Poljoprivrednici, posebno voćari, strahuju od onoga najgoreg, da poslije ovih sniježnih nanosa ne stignu minusi koji će voće potpuno uništiti. Štete bi , kažu poljoprivrednici bile ogromne. Nevrijeme i teški snježni nanosi, od sinoć su prouzrokovali izuzetno veliki broj kvarova na nadzemnoj elektroenergetskoj mreži.

Snijeg je već uništio dio uroda povrća na otvorenim, a ima slučajeva da su se pod teretom jugovog snijega plastenici srušili. Grane su se nadvile nad kolovozima, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Snijeg, koji je padao, prouzrokovao je otežano odvijanje prometa na podrčju prema Rami (Makljen), Travniku (Komar/Rostovo), Kupresu (Koprivnica). Ipak, trenutno su svi magistralni i regionalni putevi su prohodni.

Komentara  

 
+4 #4 Njemac 19-04-2017 15:30
Tako je Tugomir ... kodaa u Bosni nikad snijeg nije paoooo ... uzasnooo... joj...
Prijavi Administratoru
 
 
+8 #3 Vozač 19-04-2017 13:22
Sutra stize dopis od nacelnika s naslovom - Laz je da se ceste ne ciste!
Treba samo proc od makljena do Bugojna, sto su auta ugazila to je i ocisceno, opcinarske sluzbe cekaju sunce i bolje dane. Iako je bolje sa snjegom jer ima manje rupa po cesti
Prijavi Administratoru
 
 
+14 #2 Tugomir 19-04-2017 13:19
Kako ih iznenadi snijeg kad ga najavljuju vec tjedan dana? Oj bosno moja sve mi je jasnije sto ljudi odlaze, ja ostadoh ovdje govoreci bit ce bolje, a ono sve gore i gore
Prijavi Administratoru
 
 
+4 #1 Muzicar 19-04-2017 13:09
Zavaljo ga bilan!!!
Prijavi Administratoru
 

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove i mišljenja osobe koja ih piše, stoga portal Uskoplje.net ne preuzima nikakvu odgovornost za niti jedan komentar, nego isključivo osoba koja ih piše budući da se komentari automatski javno objavljuju.
Svi komentari koji vrijeđaju druge ljude (po spolu, vjeri, kleveti i sl.) se mogu prijaviti klikom na opciju "Prijavi Administratoru" u donjoj desnoj strani komentara gdje morate navesti Vaše ime i razlog zašto bi neki komentar trebao biti uklonjen. www.uskoplje.net

Sigurnosni kod
Osvježi