Uskoplje.net

Pet19012018

Zadnja izmjenaUto, 15 Kol 2017 6am

Izdvojeni komentari!
Back Naslovna Vijesti Rubrike Vijesti Okolišna dozvola za Regionalnu deponiju je nezakonita!

Okolišna dozvola za Regionalnu deponiju je nezakonita!

Okolišna dozvola za Regionalnu deponiju je nezakonita!
Županijski sud Sarajevo je prihvatio tužbu Eko udruge „Gornjevrbaska eko dolina“ protiv Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Naime Federalno ministarstvo okoliša i turizma je sukladno zakonu moralo odbiti zahtjev za Okolišnu dozvolu, a ne privremeno prekinuti postupak i to iz razloga što investitor Regionalni centar za upravljanje otpadom d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, nije dostavilo traženu dopunu dokumentacije u zakonskom roku kao i druge nezakonosti i nepravilnosti koje osporavaju izdavanje okolišne dozvole za izgradnju regionalne deponije uz kućna vrata mještana, župne crkve i prirodna bogatstva Skopaljske Gračanice.

Osim planskog akta-izvoda sa određenom mikrolokacijom sa relevantnim podacima buduće deponije kojeg investitor nije dostavio Federalnom ministarstvu okoliša i turizma u zakonskom roku, sporna je i Prethodna vodna suglasnost za koju je Gornjevrbaska eko dolina također sigurna da je izdata nezakonitim putem te je od Agencije za vodno područje rijeke Save u zakonskom roku dostavljen Zahtjev za obnovu postupka. Prekršena je i Aarhuška konvencija član 6. sudjelovanje javnosti u odlučivanju, gdje su svi zainteresirani subjekti bili protiv predložene lokacije na rudniku Gračanica za koju su i dva doktora znanosti, inženjeri i stručnjaci iz oblasti ekologije, rudarstva i geologije u svojim Stručnim mišljenjima dokazali da se radi o ne uvjetnoj lokaciji.

Mještani okolnih Mjesnih zajednica i Udruga Gornjevrbaska eko dolina očekuju nakon ove presude od Županijskog suda u Sarajevu hitnu reakciju predsjednika Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje i vijećnika pojedinačno, koji trebaju pokazati odgovornost i konačno stati u kraj pojedincima koji u svojoj suludoj ideji krše Zakone države Bosne i Hercegovine što je i presuda Županijskog suda u Sarajevu dokazala. Koji su to pojedinci odgovorni za ove nezakonite radnje ostaje još da se utvrdi.

Komentara  

 
0 #9 Gastarbajter 04-06-2017 23:44
https://m-mojahrvatska.vecernji.hr/price/gastarbajteri-se-vracaju-kuci-ovdje-je-amerika-samo-puno-nasih-ljudi-to-jos-ne-vidi-1131614
Prijavi Administratoru
 
 
+5 #8 nn 25-05-2017 20:39
doživotno osuđeni ratni zloćinac P A R A G A Prijić neometano već dva mjeseca "krasi" Dom Zdravlja,
deponije su nam na svakom koraku pored ovakve ISIL vlasti i njihovi ulizica
Prijavi Administratoru
 
 
+2 #7 Zeleni 24-05-2017 12:24
Jado, što se tiče stava u svezi Regionalne deponije velika je razlika između HDZ-a i SDA. Nova garnitura HDZ-a je na tematskoj sjednici tražila da se ukine lokacija na Humcu sa konkretnim zaključkom, što je SDA odbila. Eto ti razlike. Jedni su poslušali volju naroda a drugi ne!
Prijavi Administratoru
 
 
+6 #6 jado 18-05-2017 07:45
Zeleni Hajde mi navedi razliku između HDZ i SDA . Za svaku navedenu razliku dobijaš 1000 KM. Nema razlike ista su to go.na vjeruj mi.Dok im obojima nestanemo za vrat nejma spasa ni nama ni vama.
Prijavi Administratoru
 
 
+2 #5 dida 18-05-2017 00:17
https://m.youtube.com/results?search_query=modernstes+reseiklinghof+der+welt&sp=CAASAggA
Prijavi Administratoru
 
 
0 #4 dida 18-05-2017 00:13
Dobio ban ? 8)
Prijavi Administratoru
 
 
+1 #3 eko inzinjer 18-05-2017 00:10
Salim se ba, svak mora imati deponiju, samo jest da je naj bolje nemati je u svome mjestu, blizu naselja, lipe prirode i vode.
Sa recikliranjem se moze puno novaca zaraditi, ubiti se vevina smeca moze resiklirati i jako je nalo rest smeca koje pripada na odpad a to bi bilo naj pametnije odvoziti u druga mjesta na deponiju, a naj pametnije je prebacit se skroz na eko proizvode te zabranite svr sto ne dpada u to, to jest proglasiti stopostotno eko podrucje, u biti se to moze i to mora i tome pripada buducnost, u danasnje vrjeme se moze sve zamjeniti sa eko proizvodima, cak ima i eko "plastika" lipo kad iskoristis, bacis na kompost i ono se pretvoti u humus, dobro gnjojivo za biljke...
Prijavi Administratoru
 
 
-1 #2 eko inzinjerc 17-05-2017 23:56
Sta ce nama deponija kad imamo onakav lip vrbas ;-) :lol:
Prijavi Administratoru
 
 
0 #1 alo 16-05-2017 21:18
Halo,kakva okoliša dozvola,malo bolje pročitaj i ne bi škodilo malo više škole administratore.
Prijavi Administratoru
 

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove i mišljenja osobe koja ih piše, stoga portal Uskoplje.net ne preuzima nikakvu odgovornost za niti jedan komentar, nego isključivo osoba koja ih piše budući da se komentari automatski javno objavljuju.
Svi komentari koji vrijeđaju druge ljude (po spolu, vjeri, kleveti i sl.) se mogu prijaviti klikom na opciju "Prijavi Administratoru" u donjoj desnoj strani komentara gdje morate navesti Vaše ime i razlog zašto bi neki komentar trebao biti uklonjen. www.uskoplje.net

Sigurnosni kod
Osvježi