Uskoplje.net

Uto20022018

Zadnja izmjenaUto, 15 Kol 2017 6am

Izdvojeni komentari!
Back Naslovna Vijesti Rubrike Vijesti Sastanak predstavnika općina s premijerom T. Lendom u svezi izgradnje Regionalne deponije!

Sastanak predstavnika općina s premijerom T. Lendom u svezi izgradnje Regionalne deponije!

Sastanak predstavnika općina s premijerom T. Lendom u svezi izgradnje Regionalne deponije!
Dana 8. 8. 2017. godine Premijer Srednjobosanske županije Tahir Lendo, ministar Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva, zaštite okolišta, povratka i stambenih poslova Amer Mrako, načelnici općina Donji Vakuf, Gornji Vakuf/Uskoplje i Jajce održali su sastanak sa direktorom Regionalnog centra za upravljanje otpadom Nijazom Duratbegovićem u zgradi Vlade Srednjobosanske županije.

Sastanak je održan sa svrhom upoznavanja Premijera ŽSB i ministra sa problematikom oko izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom i budućnosti Sporazuma o osnivanju Međuopćinskog vijeća za realizaciju projekta regionalne sanitarne deponije za čvrsti otpad.

Na sastanku je dogovoreno da će općine koje su potpisale Sporazum o osnivanju Međuopćinskog vijeća za realizaciju projekta regionalne sanitarne deponije za čvrsti otpad u roku od 15 dana održati sastanak na kojem će se usaglasiti i zajednički uputiti dopis nadležnom Federalnom ministarstvu okoliša i turizma da iz domena svoje nadležnosti rješi problematiku oko izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom u općini Gornji Vakuf/ Uskoplje.

Komentara  

 
+1 #14 ekolog 29-10-2017 16:12
Ruše parkove, ukidaju pločnike i grade deponije smeća, ljudi navikli na đubreluk ispod prozora bave se urbanizmom...
Prijavi Administratoru
 
 
0 #13 Tojaga 05-10-2017 09:57
Seljakluk uzeo maha, umjesto da osloode i poravnaju pločnikče djeca nam lome noge na putu do škole, opčinari tj. stranački uhl[cenzurirano ] godinama žive na jaslama ovog napačenog i raseljenog narada. Oni i policija za svoj javašluk su i te kako preplačeni, bolje da i ne dolaze na posao bar bi uštedili na grijanju, eto im plaća ako se već moraju zbrinuti ti stranački paraziti.
Prijavi Administratoru
 
 
0 #12 Svašta 23-08-2017 00:05
Bože dragi koje su to budale. Bjelo svjetski ološ!
Prijavi Administratoru
 
 
-7 #11 Hasan 12-08-2017 16:20
Pa sta ce nam jos i oni, kao da nemamo dovoljno i svojih problema..
Prijavi Administratoru
 
 
+14 #10 sejo 12-08-2017 11:06
Obavjest:svi pemzijoneri koji budu za izgradnju deponije dobit će na kahvu i ili kavu 1l ulja floriol ,2kg kocke iz Galešića,5kg bjelog brašna ,3 ovako paštete,2kg riže kvalitetne,1pak lić za bateriju,3supe pivacpodravka,g erma250gr. vakumirano,1kg so tuzlanska,1l soka od malinei brusnice.Unapre d jim se zafaljujemo i nezaboravite da narod zna.To se pokazalo i dokazalo.Znači samo glasati ZA izgradnju mega deponije i sve će biti uredu biće kesa sa hrana.
Prijavi Administratoru
 
 
-3 #9 NIKADDOSTA 11-08-2017 19:18
:lol:
Ma samo sijecite. Dovedite jos Kineze i skinite sve ljepote.
Doveli ste arape na Prokosko i Sarajevsku okolicu. Unistili ste Vrbas. boli vas k.. za buducu generaciju i djecu.
Samo rokajte
Prijavi Administratoru
 
 
-5 #8 DepO 11-08-2017 10:12
Svakako bi bilo vrlo zgodno biti jedan dan nacelnik Causevic kako bi shvatili sto on zaista misli o deponiji. Je li to strah od nadredjenih, zelja za novcem ili nepismenost istoga odnosno nebriga za zdravlje gradjana i prirodu?
Prijavi Administratoru
 
 
-6 #7 Eko inzinjer 10-08-2017 20:15
Sejo nigdi ja nisam spomenuo smrad!
Predlazem da deponiju napravite pored tvoje kuce, vjerovatno tebi ne smeta jer inace je nebi ni podrzavo.
Prijavi Administratoru
 
 
+11 #6 sejo 10-08-2017 14:06
Ovo što eko ing. piše nejma veze s vezom.Pa gore smrdi dolački kupus nego što bi smrdila deponija.Mi čemo sve na deponiji profiltrirat i naperfemisat.I nemoj te me srkletit ja sam je zacrto tuj napravit i kapak.Ako već bude smrdilo pa velka je zemlja more se i odselit drugdje ko kome brani.Ovo je plemenit i dobronamjeran projekat koji se mora sprovest sviđalo se kokošarima ili ne sviđalo zabole me neka stvar konkretno.Fala mladeži za podršku napravit ću vam još jednu dvoranu sa bazenima i kladijonicom i pekarom sve skupa da se morete malo brčkad kad su velike vriline ili temperature.
Prijavi Administratoru
 
 
-6 #5 Eko inzinjer 10-08-2017 13:11
Proglasite eko zonu i zabranite deponiju, sve sto proizvodite neka bude na eko bazi i vasim proizvodima ce se minimalno poduplati cijena, potraznja je velika i postaje sve veca i veca.
Kod nas ima puno rjeka i izvira vode i vec na osnovu njihove zastite treba zabraniti deponiju, deponija nije dobra ni za zrak jer se smece raspada u mikro cestice koje vjetaer nosi na sve strane do nasih pluca i u tjelo.. po sumama, travi, po vasoj hrani, i stoka jede za zdravlje stetne cestice a vi stoku i oboljevate od rakova i drugih strasnih bolesti, dovodi cak i do neplodnosti...
Prijavi Administratoru
 

Dodaj komentar

Komentari odražavaju stavove i mišljenja osobe koja ih piše, stoga portal Uskoplje.net ne preuzima nikakvu odgovornost za niti jedan komentar, nego isključivo osoba koja ih piše budući da se komentari automatski javno objavljuju.
Svi komentari koji vrijeđaju druge ljude (po spolu, vjeri, kleveti i sl.) se mogu prijaviti klikom na opciju "Prijavi Administratoru" u donjoj desnoj strani komentara gdje morate navesti Vaše ime i razlog zašto bi neki komentar trebao biti uklonjen. www.uskoplje.net

Sigurnosni kod
Osvježi